Dodany: 2011-01-12 14:29:29

Rola kelnera w restauracji Restauracja gdansk to miejsce, w którym można zjeść zarówno śniadanie biznesowe, lunch, obiad, czy kolację z bliskimi osobami. Restauracja gdańsk znakomicie sprawdza się w wypadku rocznic, urodzin, czy uroczystych obiadów.

 

Dzięki bogatemu i różnorodnemu menu oraz szerokiemu wachlarzowi win, restauracja gdańsk jest odwiedzana przez klientów posiadających różnorodne gusta kulinarne. Restauracja jako lokal gastronomiczny jest przystosowana z myślą o klientach. W każdej restauracji znajdują się stoliki ustawione w odpowiedniej odległości obok siebie, tak aby goście nie czuli się niezręcznie w towarzystwie innych klientów.

 

Oprócz tego w restauracjach pracują kelnerzy lub kelnerki, którzy dbają o obsługę klientów lokalu. To właśnie kelner przyjmuje nasze zamówienia, przynosi zamówione potrawy, napoje oraz ewentualny deser. To także kelner przynosi nam rachunek, za cały obiad. W niektórych restauracjach do rachunku doliczone jest 10 procent jego wartości, jako napiwek dla kelnera. Jednak w większości to wciąż klient decyduje ile napiwku zostawić za obsługę..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Rola kelnera w restauracji
Nick: