Dodany: 2011-08-05 08:42:55

 

Liść laurowyGulasze, ryby czy popularny bigos- żadna z tych potraw nie obejdzie się bez liścia laurowego. Ta uprawiana w Europie, Afryce i Ameryce przyprawa jest jedną z najbardziej znanych i najczęściej używanych w kuchni.

 

Restauracja gdańsk nie odbiega także w tym temacie od normy. Restauracja gdańsk serwuje popisową zupę pomidorową gotowaną właśnie z liściem laurowym, młodą, zieloną, słodką kapustę oraz znany wszystkim bigos. Restauracja gdańsk ma także w swoim menu karpia faszerowanego oraz innego nadziewane ryby, które nie mogłyby obejść się bez towarzystwa listka laurowego.

 

Sprawia on, że potrawy są bardziej aromatyczne. Należy go jednak wyjąć po ugotowaniu czy usmażeniu by dania nie miały gorzkiego posmaku. Ta znana przyprawa jest także dobrym pobudzaczem apetytu i sprawia, że problemy z trawieniem mogą zniknąć. Osoby borykające się z bólami głowy czy uszu powinni jak najczęściej jeść potrawy gotowane z liściem laurowym. Nie powinni jej sobie także odmawiać ci, którzy mają problemy reumatologiczne. 

 .

Dodaj nowy komentarz do artykułu Liść laurowy
Nick: