Dodany: 2011-08-05 08:32:57

 

ChiliOstre, ostre i chili... w takiej kolejności można by ustawić tę wyjątkową przyprawę. Papryczka chili to zabójca naszych przełyków. Są wśród nas fanatycy ostrych dań, którzy nie przejdą obojętnie obok potrawy z chili, są też tacy, którzy się jej wystrzegają lub tolerują w małych ilościach.

 

Restauracja gdańsk dba o jednych i o drugich. Serwuje potrawy ze świeżą papryczką ale także z mieloną. Restauracja gdańsk serwuje w swoim menu przyprawy iście diabelne, takie jak sos chili, chili pizza, gulasz z chili oraz większość meksykańskich potraw, które ciężko sobie bez niej wyobrazić.

 

Szef kuchni lokalu gastronomicznego, jakim jest restauracja gdańsk, dodaje tego czerwonego diabła także do zup i pieczenie. Nadaje im ostry aromat ale taki by nie odrzucał od pierwszego kęsa czy pierwszej łyżki. Restauracja gdańsk specjalizuje się w robieniu ostrego paprykarzu, który nie istniałby właśnie bez chili. Ogromną sztuką jest także dodanie papryczki w odpowiednim momencie smażenia, ponieważ zbyt gorący olej spowoduje, że nada ona potrawie gorzkiego smaku..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Chili
Nick: