Dodany: 2011-08-05 08:30:25

 

PieprzPrzeciwieństwa podobno się przyciągają, prawie tak jak pieprz i sól. Czy aby na pewno jedno bez drugiego nie może istnieć? Rodzimym kontynentem tej znanej na całym świecie przyprawy jest Azja. Stosuje się ją prawie do wszystkiego. Restauracja gdańsk to miejsce, w którym nie jest inaczej.

 

Tak naprawdę, w karcie menu lokalu jak jest restauracja gdańsk znajdziemy mnóstwo potraw z dodatkiem lub na bazie pieprzu. Wystarczy wymienić wszelakie pieczenie, kiełbasy, wędliny czy też mięsa na surowo. Czy ktokolwiek z nas wyobraża sobie tatar bez pieprzu?! Raczej nie. Nieważne czy jest to wieprzowina, drób, wołowina, baranina czy jagnięcina, pieprz dodaje się do każdego mięsa.

 

Prawie tak jak do każdego gatunku ryby. Nie brakuje ich w daniach podawanych przez miejsce jakim jest restauracja gdańsk. Czy są to ryby duszone, czy w galarecie czy może smażone, każde są z dodatkiem tej ostrej przyprawy. Pieprz dodaje się także do jaj w majonezie oraz past jajecznych. Warto też wspomnieć, że restauracja gdańsk poleca wódkę z pieprzem co dobrze robi na zmęczony żołądek lub leczy tych, którzy alkoholu nadużyli dzień wcześniej..

Dodaj nowy komentarz do artykułu Pieprz
Nick: